بزرگنمایی:
امروز تولید در استان دلسوز میخواهد و روحیه جهادی، شاید اگر مدیران صنعتی روحیه جهادی را سرلوحه رفتار و تصمیماتشان قرار داده بودند استان گامهای بلندی تا صنعتی شدن، رونق تولید و اشتغال پایدار فاصله نداشت.
بخشی از مشکلاتی که گریبان صنعت را گرفته در سطح کلان و ملی است به طوری که برای همه کشور یکسان و فراگیر بوده و قابل تحمل است اما متاسفانه سوء مدیریتها و کجسلیقگیهای استانی قابل تحمل نیست بدان معنا که دچار تحریمهای استانی هستیم و دید و نگرش توسعه تولید در میان نیست.
چرا چراغ صنعت همدان بیفروغ است؟ چند سالی است با این سوال سر میکنیم حتی صنعتگران و تولیدکنندگان هم متحیر به دنبال دلیل میگردنند، آیا تحریمهای ظالمانه یا نرخ بالای تسهیلات بانکی تنها دلیل بیفروغی صنعت در همدان است؟
بدون تردید با یک، دو دو تا چهارتای ساده میتوان رخوت صنعتی همدان را حس کرد؛ گویی سنگ موانع در استان مستحکمتر و بزرگتر از دیگر نقاط کشور است و تیر بیتدبیریها و کج سلیقگیها رونق تولید را نشانه رفته است، مدیرانی که اهمیت چندانی به این مقوله مهم نمیدهند ولی کماکان در مسند مسئولیت جا خوش کردهاند.
صنعت همدان تشنه مدیر جهادی
امروز تولید در استان دلسوز میخواهد و روحیه جهادی شاید اگر مدیران صنعتی روحیه جهادی را سرلوحه رفتار و تصمیماتشان قرار داده بودند استان گامهای بلندی تا صنعتی شدن، رونق تولید و اشتغال پایدار فاصله نداشت.
مقایسه وضعیت کنونی صنعت همدان با آنچه که باید میبود و انتظار میرفت نتایج خوبی به دنبال ندارد، انگار تنها سالها تلاش شده تا رخوت و بیرونقی در تولید جا خوش کند.
فارغ از مدیریت صنعتی بیش از هر چیز دیگری نبود همدلی و وفاق بین مدیران صاحب نظر، کارشناسان و تولیدکنندگان در استان خودنمایی میکند و تولید را محکوم به شکست کرده، گواه این ادعا 149 واحد تولیدی تعطیلی است که استاندار همدان تعیین تکلیف آنها را در راس امور قرار داده است.
اما به واقع این سوال مطرح است که آیا تلاش و ارادهای از سوی مدیران صنعتی برای حفظ تولید و اشتغال پایدار در میان هست، تحول در صنعت استان عزم جزم میخواهد و کفش آهنین تا بلکه واحدهای راکد به چرخه بازگردند و تولید سر پا شود.
زحمت بدون سود
بی شک با تکیه بر توان جوانان نخبه همدانی و توسعه تولید قسمت اعظمی از مشکلات اشتغال و آسیبهای اجتماعی حاصل از بیکاری در استان حل خواهد شد.
گوشه و کنار این استان در کارگاههای ریز و درشت کارگری تهرانیها را میکنند و از بام تا شام مزدی درآمد کسب میکنند در حالی که با نیم نگاه مسؤولان و اندک تحرکی هر کدام از این مناطق بالقوه خوشهای صنعتی به شمار میروند و تولید را از آن همدان میکنند.
خیاطان ازندریان، خیاطان ویان، جوراببافان لتگاه، معدنکاران شیرین سوء، فرشبافان همدان و .... سالهاست چشم دوختند بلکه مسؤولی دلش به رحم آید و گوشه چشمی به کار و بار آنها بیاندازد تا شاید چراغ صنعت و تولید در همدان پرفروغ شود.
صنعت همدان در تحریم مدیران
حمیدرضا رهبر؛ فعال اقتصادی درباره مشکلات صنعت در همدان میگوید: بخش از مشکلاتی که گریبان صنعت را گرفته در سطح کلان و ملی است به طوری که برای همه کشور یکسان و فراگیر بوده اما با توجه به رویکردهای در پیش گرفته شده قابل تحمل است همچون تحریمها که سالیان طولانی اعمال شده و با وجود این چالش واحدهای تولیدی فعال هستند.
وی با بیان اینکه متاسفانه سوء مدیریتها و کج سلیقگیهای استانی قابل تحمل نیست میافزاید: در حال حاضر ما دچار تحریمهای استانی هستیم بدان معنا که دید و نگرش توسعه تولید در میان نیست.
این فعال اقتصادی یادآور میشود: صنعت همدان به غیر از محدودیتها و ایجاد موانع نیازیهای دیگری هم دارد که باید مد نظر مدیران صنعتی قرار گیرد.
بیتوجهی به بخشنامههای حمایتی در همدان
وی خاطرنشان میکند: بخشنامههای کلان ابلاغی در راستای حمایت از تولید و رفع موانع از تولید است اما با کمال تاسف باید گفت این مهم در همدان جایی ندارد، شاید قرار است متولیان امر حقوق دریافت کنند تا مانع ایجاد کنند.
رهبر پایداری و رونق تولید در همدان را با این رویکرد موجود میسر نمیداند و اضافه میکند: عملکرد فعلی جزء رکود در صنعت دستاورد دیگری ندارد از همین رو امیدواریم در دولت جدید شاهد تحول در این حوزه باشیم.
وی در پایان سخنانش بیان میکند: لازم میدانم تأکید کنم این شرایط برزخی در حوزه صنعت به ضرر استان تمام میشود.