بزرگنمایی:
بودجه سال آینده را به نحوی که کمیسیون تلفیق جمع بندی نموده، کسری ۳۰۰ هزار میلیارد تومانی دارد؛ اینک بودجه ای که کمیسیون تلفیق دارد جمع و جور می کند تا بفرستد به صحن مجلس، مبلغ ۳۰۰ هزار میلیارد تومان کسری دارد. یعنی به همین میزان باید فشار به مردم و خصوصا حقوق بگیران و به صورت اخص، به بازنشستگان وارد شود.
بودجه سال آینده را به نحوی که کمیسیون تلفیق جمع بندی نموده، کسری 300 هزار میلیارد تومانی دارد؛ اینک بودجه ای که کمیسیون تلفیق دارد جمع و جور می کند تا بفرستد به صحن مجلس، مبلغ 300 هزار میلیارد تومان کسری دارد. یعنی به همین میزان باید فشار به مردم و خصوصا حقوق بگیران و به صورت اخص، به بازنشستگان وارد شود.
پرسش این است که اگر این کسری نباشد، به نفع حقوق بگیر خواهد بود یا به زیان او؟
از زبان من نه، از زبان علم اقتصاد و در شرایطی که اقتصاد با مدیریت افراد کار بلد می چرخد، گفته می شود که کاش نیروی کار تقاضای افزایش مزد نمی کرد! چرا؟ با بالا رفتن سطح دستمزدها، قیمت کالاها و خدمات بالا رفته و در چرخه اقتصاد، نهایتا منجر به تورم می شود.
ولی از زمانی که دولت فعلی بر سر کار آمده، بدون افزایش درست حقوق و دستمزدها، نه فقط شاهد تورم که شاهد شوک تورمی بوده ایم.
بی رو در بایستی، حقوق ها چه بالا بروند و چه افزایش ناچیز داشته باشند، باید منتظر شوک تورمی باشیم. وقتی می گوییم شوک تورمی، بحث 5 و 10 درصد نیست و بحث از تورم 60 درصدی و بالاتر است.
مگر قبل از به قدرت رسیدن دولت فعلی اهل اقتصاد کم هشدار دادند؟ هشدار جدی و فراوان دادند و در عمل دیدیم فردی که 30 میلیون پول داشت، در مدت بسیار اندکی 30 میلیونش کار 3 میلیون چند ماه قبلش را نمی کرد.
حال که چنین است، پس حقوق ها افزایش جدی داشته باشند، اگر قشر متوسط به پایین زندگانی نخواهند داشت، لااقل زندمانی دارند.
قبل از این، خود دولت از طریق معاون و سخنگویش گفت پیش بینی ما از تورم، حدود 30 تا 35 درصد است. اول که ای خوش انصاف! خودت حتی یک اقتصاد دان نداری که با تورم مورد انتظارت قانون را زیر پا گذاشتی و حقوق ها را نصف عدد ساختگی خودت افزایش دادی؟! دوم، ملاک افزایش حقوق، تورم سال جاری است، نه تورم مورد انتظار تو که شاید تو دلت خواستی بگویی می خواهیم تورم را صفر کنیم! سوم، وقتی خودت قبول داری تورم می شود 35 درصد، به حکم تجربه، کارکرد و عقل، باید منتظر 70 درصدی آن بود.
کسی که تهیه حساب های تولید از وظایف زیر مجموعه خودش است و بگوید سهم بخش کشاورزی از اشتغال 50 درصد هم بیش تر است، خاک کجا را باید بر سر کرد؟ آیا آرایشگاه های زنانه را در زمره بخش کشاورزی پنداشته اند؟! یک لیسانس اقتصاد در آن دستگاه عریض و طویل نبود تا برایش یک متن بگیرد؟
کسری بودجه یعنی چه؟ دولت منبعی برایش ندارد و راهی جز استقراض از بانک و چاپ پول بدون پشتوانه نیست، یعنی فشار بر مردم.
اینک بودجه ای که کمیسیون تلفیق دارد جمع و جور می کند تا بفرستد به صحن مجلس، مبلغ 300 هزار میلیارد تومان کسری دارد. یعنی به همین میزان باید فشار به مردم و خصوصا حقوق بگیران و به صورت اخص، به بازنشستگان وارد شود.
انصاف داشته و منطقی فکر کنیم، از زمانی که دولت فعلی آمده، ما بازنشستگان جز چندر غاز سنواتی، هیچ افزایشی نداشتیم، چه بر سرمان آمد؟ به حقوق ها قانونی نیفزودند، آیا تورم به صورت جدی کمرمان را خرد نکرد؟
به کاینات سوگند که خود دیده ام که بازنشسته هایی از فشار شرم، آخر شب ها می روند مزبله گردی و اصلا دولت انگار نه انگار که مسوولیت سنگینی دارد.
من اهل اقتصاد هم می گویم کاش دستمزد ها بالا نمی رفت. ولی وقتی دیدم تورم، بدون تغییر معقول دستمزد من چنان بالا رفت که روی خاک سیاه نشستم، 300 همت کسری کنونی در مقایسه به 80 همت کسری سال 92 اصلا رقمی نیست. وانگهی، حقوق ها بالا نروند، چون تدبیر و شایسته سالاری در کارنیست، تورم 60 و 70 درصدی حتمی و در عین حال، من بازنشسته باید جور ناتوانی دولت در ایجاد اشتغال را بکشم که هزینه بیکارانم خارج از تحمل اند!
مخلص کلام، حقوق من بازنشسته بالا برود یا نرود، تورم وزین در حد شوک حتمی است! اگر حقوقم افزایش چشم گیری داشته باشد، زندگانی که نداریم، لااقل زندمانی حذف نشود.