سرنوشت این روزهای سوریه- دمشق، یادآور وضعیتی است که در سودان-خارطوم بزرگترین کشور آفریقا اتفاق افتاد! ابتدا هجوم گسترده نیروهای تروریستی-تکفیری (نیروهای آمریکا و اسرائیل) به این کشور و آشوب و جنگ داخلی را شاهد بودیم؛ و در نهایت با سقوط دولت مرکزی در خارطوم و تجزیه سودان، در ژوئیه سال 2011 «سودان جنوبی» اعلام موجودیت کرد.
هرگاه هر کشوری با برنامهی ایران به درستی همراهی نکرد، دچار بحران و شکست شد . ایران 7-8 ماه پیش وضعیت امروز سوریه را هم به سوریه و هم روسیه هشدار داده بود . یعنی هم روسها و هم بشار اسد از وضع امروز سوریه اطلاع داشتند .
اما سوریه مدتی دست به دامانِ فرانسه شد ! مدتی به دنبال ناجیانِ بینالمللی و غرب بود ! و همچنین اتکای بیش از حد به روسیه(که به دنبال یک اَسَد قوی نبودند ! و اجازه ندادند جنگ به سمت مرزهای ترکیه کشیده شود که اگر جنگ به سمت مرز ترکیه میرفت به یک «جنگ رسمی» تبدیل م یشد و در آن صورت دست سوریه باز بود و میتوانست علیه حضور و دخالتهای ترکیه در سوریه ، تا خود استانبول را هم مورد هدف قرار بدهد) که خُب این فرصت را هم از دست دادند !
در جبههی «جولان» و ماجرای غزه - «تجهیزِ حریمِ هوایی سوریه» علیه اسرائیل(طرحِ ایران) ، اَسَد با ایران همراهیِ لازم را نکرد(میترسید یا هرچه) و عملاً حریمِ هوایی منطقه در اختیار اسرائیل بود و دیدیم آنچه در غزه و لبنان در یکسال گذشته اتفاق افتاد ...
در این روزها برخی از روی جهل یا هدفمند (بازی در زمین اسراییل) ایران را متهم کردند به عدم کمک به سوریه و رفیقی که پشت رفیقش را خالی میکند ! در حالی که این گزاره کاملا اشتباه و دقیقاً برعکس بود .
علی ایحال، سرنوشت این روزهای سوریه- دمشق، یادآور وضعیتی است که در سودان-خارطوم بزرگترین کشور آفریقا اتفاق افتاد! ابتدا هجوم گسترده نیروهای تروریستی-تکفیری (نیروهای آمریکا و اسرائیل) به این کشور و آشوب و جنگ داخلی را شاهد بودیم؛ و در نهایت با سقوط دولت مرکزی در خارطوم و تجزیه سودان، در ژوئیه سال 2011 «سودان جنوبی» اعلام موجودیت کرد.
کشوری دارای منابع نفتی و مهم در اختیار کاملِ تلآویو و واشنگتن! شکلِ کار و حضور آمریکا در ماجرای سودان و در نهایت تجزیه این کشور، بسیار به امروزِ سوریه شباهت دارد.