صدای خوش زندگی از زندان؛
شنبه 23 دي 1402 - 15:01:03

صدای اره و چوب و آن چرخ خیاطی؛ صدای زندگی است در زندان؛ این را دادستان همدان می گوید، او که معتقد است فلسفه برنامه های مهارت آموزی با رویکرد بازتوانی، اصلاح زندانیان و مهیا ساختن آنان برای یک زندگی سالم، بی تخلف و کسب درآمد حلال پس از آزادی است.

به گزارش روابط عمومی دادسرای عمومی و انقلاب مرکز استان همدان؛ بعضی صداها برای خود ارمغان آور هنر است. ارمغان خوش زندگی مانند صدای ساییده شدن اره بر روی چوب که برای یک هنرمند در زمینه صنایع چوبی و دستی، انرژی بخش است و اما این صداها و مشابه اش در کارگاه چوب زندان نهاوند، امید بخش رهایی هم است.

زندانیانی که به هر دلیلی گرفتار بند شده اند و اکنون با درس های عقیدتی و اصلاحی متنبه شده و دلشان می خواهد پس از رهایی از زندان، شغلی برای خود دست و پا کنند، بنابراین با جدیت در دوره های آموزشی فنی و حرفه‌ای شرکت می کنند.

صدای خوش زندگی از زندان

هرچند زندان نهاوند کوچک است، با این وجود طرح های حرفه آموزی در اینجا عملیاتی شده. در کارگاه خراطی صدای اره دستی و یا دستگاه خراطی در هوا می پیچد، از آن اره ساده گرفته تا آن اره دورکن. زندانی بر روی چوب با قلم، نقش و نگار می بندد و طرح های جذابی می زند به مانند تمثال امام، یا برج میلاد، طرح میدان آزادی و انواع و اقسام دیگر طرح ها و بعد با دستگاه ها و اره ها آن را برش می زند تا در آخر وسیله ای زیبا تحویل  دهد.

تعدادی از زندانیان هم کمی آن طرفتر با چوب و دستگاه مخصوص خودشان، مشغول کار هستند، چوب ها که خوب دایره ای و گردوار برش داده می شوند، نوبت عبور دادن نخ هایی محکم از وسط سوراخ شده یشان می رسد، تا تسبیحی زیبا خلق شود و پس از رنگ کاری، توسط خانواده خود زندانی فروخته  شود و این گونه منبع درآمدی برای این خانواده ها باشد.

کسب روزی حلال پس از آزادی، فلسفه تشکیل کارگاه های حرفه آموزی در زندان

کارگاه تولیدی دیگر در این زندان خیاطی است، از دوخت کاپش گرفته تا شلوار لی، مربی کارگاه خود یک زندانی است، اما ناامید نشده و به تعداد قابل توجهی از مددجویان این زندان خیاطی آموخته است. خدا کند همه اینان روزی خود استادکار شوند و پس از رهایی از بند، برای خانواده شان هم که شده به دنبال کسب روزی حلال بروند و از فعل مجرمانه پرهیز کنند که فلسفه تشکیل این کارگاه ها همین است.

اعطای ارفاقات قانونی به بیش از 20 زندانی نهاوندی

و اما دادستان همدان در ادامه یک روز پرکار خود در نهاوند از زندان این شهرستان بازدید کرد تا از نزدیک روند اصلاح و تربیت مددجویان را بررسی کند.اعطای ارفاقات قانونی از جمله مرخصی، رأی باز و رأی کار به بیش از 15 زندانی از برکات این حضور بود.

دادستان همدان همچون همیشه به زندانیان جرایم مالی توجهی ویژه ای داشت. از این رو با بررسی پرونده پنج زندانی مالی، زمینه لازم برای معرفی آنان به ستاد دیه استان را فراهم ساخت تا بدین تربیت به زودی این تعداد زندانی آزاد شوند.

مهارت آموزی به زندانیان با رویکرد کاهش آسیب های اجتماعی

حسن خانجانی موقر درباره آموزش فنی و حرفه ای به زندانیان هم گفت: روزانه تعداد قابل توجهی از زندانیان از آموزش های مهارتی متناسب با استعدادشان از جمله خیاطی و معرق گرفته تا رایانه بهره مند می شوند.

وی افزود: این برنامه های آموزشی با رویکرد بازتوانی، اصلاح زندانیان و مهیا ساختن آنان برای یک زندگی سالم و بی تخلف، پس از آزادی است.

خانجانی موقر تصریح کرد: اگر فرد مهارتی داشته باشد و شرایط اشتغال برایش فراهم شود، شخصیت و جایگاه اجتماعی برای خود مهیا ساخته و بدین ترتیب از رفتن به سمت خلاف دوری می کند و این گونه آسیب های اجتماعی هم کمتر می شود.


http://khorshidgharb.ir/fa/News/4837/صدای-خوش-زندگی-از-زندان؛
بستن   چاپ