برای زحمات دیگران هم اندکی ارزش قائل شویم!
شنبه 1 مهر 1402 - 23:25:55

کاروانسرای فرسفج شهرستان تویسرکان درچهل و پنجمین اجلاس یونسکوبه ثبت جهانی رسید؛ در چنین مواقعی از مسئولین ارشد انتظار می رود که به تلاشگران این عرصه تبریک و خدا قوت بگویند، نه اینکه تمام زحمات را نادیده بگیرند و یک تنه نتیجه کار را به نام خود تمام کنند و در کمال شجاعت اعلام نمایند با پیگیری های ما کار به نتیجه رسید!؛ مصادره کردن زحمات مدیران قوه مجریه جدای از غیر اخلاقی بودن، خستگی چند ساله را به تن آنها ماندگار می کند!

در چهل و پنجمین اجلاس یونسکو که در ریاض عربستان برگزار شد، 54 کاروانسرای ایرانی که خوشبختانه کاروانسرای فرسفج شهرستان تویسرکان هم جزو آنها بود نتیجه چند سال مستند سازی و ارائه ادله های کارشناسی شده به بار نشست و به ثبت جهانی رسید تا در کنار حفظ میراث ماندگار از گذشتگان، دریچه ای به سوی صنعت گردشگری شهرستان گشوده شود.

در چنین مواقعی از مسئولین ارشد و مرتبطین انتظار می رود که به تلاشگران این عرصه تبریک و خدا قوت بگویند، نه اینکه تمام زحمات را نادیده بگیرند و یک تنه نتیجه کار را به نام خود تمام کنند و در کمال شجاعت اعلام کنند با پیگیری های ما کار به نتیجه رسید!؛ مصادره کردن زحمات مدیران قوه مجریه جدای از غیر اخلاقی بودن، خستگی چند ساله را به تن آنها ماندگار می کند!

خوب است جناب دکتر مفتح، نماینده مردم شریف شهرستان تویسرکان قبل از استوری کردن پیگیری خود با زیر نویس درعکس انتخاباتی، با اهل فن مشورت می کردند تا بدانند کاروانسرای فرسفج ثبت شده، نه کاروانسراهای فرسفج ! ثانیا اگر مثل همین به قول فرمایش حضرتعالی پیگیری های شما در امر کاروانسراها، برای مبل و منبت هم پیگیری می کردید ممکن بود تویسرکان را به نام پایتخت مبل و منبت ایران به ثبت برسانید اما در غفلت و عدم پیگیری شما در حال حاضر شهرستان ملایر بعنوان پایتخت مبل و منبت ایران معرفی شده است!

در هر صورت شما با سابقه چندین دوره نمایندگی مجلس در شهرستان رزن و پس از عدم اقبال در آن شهرستان در خدمت مردم خوب شهرستان تویسرکان می باشید و صاحب نفوذ و ارتباطات گستره هم هستید؛ شاید با رایزنی در یونسکو و یا توضیح حضوری در چهل و پنجمین اجلاس یونسکو که در ریاض عربستان برگزار شده بود توانستید اعضای اجلاسیه را برای ثبت جهانی کاروانسرای فرسفج متقاعد نمائید که در اینصورت جای تقدیر و تشکر خاص دارد!

اما خوب است برای آشنایی بیشتر با روند چگونگی ثبت جهانی یک بنای تاریخی مراحل اداری و قانونی که بصورت مختصر توسط رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان تویسرکان در مصاحبه با خبرگزاری ایسنا بیان شده دقت کنیم!

کاروانسرای فرسفج یکی از بناهای زیبا مربوط به دوره صفوی است که در شهرستان تویسرکان، بخش قلقلرود، شهر فرسفج واقع شده که این اثر زیبا در تاریخ 6 اسفند 1376 با شماره 1970 به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان تویسرکان در ‌باره چگونگی و مراحل ثبت جهانی این کاروانسرا به خبرنگار ایسنا گفت: پروپوزال ثبت جهانی این اثر تاریخی در سال 1397 توسط میراث فرهنگی برای یونسکو ارسال گردید که پس از بررسی اولیه پذیرفته شد؛ روال کار بدین صورت است که ابتدا ما پیشنهاد خود را برای ثبت جهانی به یونسکو می‌دهیم ، وقتی پروپوزال پذیرفته شد، به مرحله راستی‌آزمایی می‌رسد که برای این کار به محل و مکان پیشنهاد شده مراجعه می‌شود.

اسحاق ترکاشوند افزود: در رابطه با پرونده ثبت جهانی این کاروانسرا در مهرماه 1400 میزبان کارشناسان یونسکو بودیم و در نهایت در چهل و پنجمین اجلاس یونسکو که در ریاض عربستان برگزار شد، 54 کاروانسرای ایرانی که خوشبختانه کاروانسرای فرسفج هم جزو آنها بود، به ثبت جهانی رسید.

ترکاشوند درباره اینکه آیا ورود گردشگر موجب آسیب‌دیدگی بنا نمی‌شود، پاسخ داد: با توجه به اینکه تجربه نمونه مشابه را در سطح کشور داریم، حتماً طرح مرمت در شورای فنی آماده می‌شود و در نهایت نظارت‌های میراث فرهنگی به طور مرتب انجام می‌گیرد تا در کنار رونق گردشگری، اصالت نما نیز حفظ شود.


http://khorshidgharb.ir/fa/News/3803/برای-زحمات-دیگران-هم-اندکی-ارزش-قائل-شویم
بستن   چاپ